11 weken zwanger


Je bent nu in je 11 weken zwangerschap, nog 29 weken te gaan. Het eerste trimester is bijna voorbij. De eerste bewegingen van de baby komen al voor. De lichamelijke zwangerschapsproblemen bij de geïmpregneerde vrouw worden nu ook steeds duidelijker.

De ontwikkeling van de baby

In week 11 is de baby iets meer dan 3,5 centimeter lang en is nu bijna volledig ontwikkeld. De handjes zullen binnenkort openen en sluiten tot vuisten. De kleine tandjes beginnen te verschijnen onder haar tandvlees en enkele van haar botten beginnen te harden. Zwangerennu 36
De baby schopt al en zal zich al strekken. De kleine beweginkjes gaan zo soepel en vrijelijk. Deze bewegingen zullen steeds vaker voorkomen omdat haar lichaam steeds meer ontwikkeld en functioneer. Af en toe zal ze ook hikken omdat haar middenrif nu ook in de ontwikkeling is.

De veranderingen van de vrouw

De meeste vrouwen zullen zich een beetje energieker voelen en de misselijkheid zal beginnen met afnemen. Obstipatie kan nu voorkomen. Dit komt door de hormonale veranderingen die de spijsvertering vertragen. Ook maagzuur kan je omhoog komen, dit komt doordat de hormonen de klep tussen de maag en de slokdarm laten ontspannen.
Als je door de misselijkheid bepaalde gezonde voeding niet kan eten of je bent nog niet in gewicht aangekomen, hoef je je niet druk te maken. De eetlust zal snel terug komen en zul je weer snel aankomen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.