16 weken zwanger


Je zit in het tweede trimester en bent 16 weken zwanger. 24 weken in verwachting resteren. De groeispurt van je baby zal deze week beginnen. En als in verwachting zijnde vrouw zul je in deze week je een stuk opgeluchter voelen.

De ontwikkeling van je baby

Vanaf week 16 zal je baby’s gewicht stevig vermeerderen en centimeters toe te voegen aan zijn lengte. 16 weken zwanger geworden embryoHet is nu ongeveer  11,5 centimeter groot  en ongeveer 90 tot 100 gram. De benen zijn veel meer ontwikkeld en het hoofd bevind zich meer rechtop dan voorheen. De ogen zijn dichter naar de voorkant van zijn gegroeid. De oren bevinden zich dicht bij het punt waar ze blijven De vormgeving van de schedel is ook begonnen bij 16 weken zwanger zijn. Zelfs de nagels zijn begonnen met groeien. Het hart pompt nu ongeveer 25 liter bloed per dag en dit zal blijven stijgen naarmate de baby ontwikkelt.

De ontwikkelingen bij de vrouw

De bovenkant van je baarmoeder is ongeveer halverwege tussen je schaambeen en je navel. Waarschijnlijk voel je je ook een heel stuk beter nu je verder in de zwangerschap bent. Minder misselijkheid, minder stemmingswisselingen, en een mooie huid zorgen dat je je veel beter gaat voelen.
Sommige vrouwen merken kleine beweginkjes zo vroeg als 16 weken, maar de meeste vrouwen voelen hun baby pas bewegen tot ongeveer 18 weken zwangerschap of zelf verder. De vroegste bewegingen voelen als kleine gasbellen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.