2 weken zwanger


In week 2 van je zwangerschap word de eicel vanuit de follikel in je eierstokken los gelaten en in de eileider achter gelaten.

Aangezien de ovulatie gesteld wordt rond de 14 dagen na de eerste dag van je laatste menstruatie, valt deze op de zevende dag van de tweede week. Op deze dag wordt de eicel losgelaten, de eisprong, en wordt de eicel door de fimbria de eileider in geveegd. Tijdens de ovulatie zal de baarmoederwand verdikken ter voorbereiding op het ontvangen van de bevruchte eicel. De oestrogeen levels zijn omhoog gegaan voor de ovulatie.2 weken zwanger geworden ovulatie

De eicel zal zich dan verder in de eileider laten brengen door de trilhaartjes in de eileider. Hierna wordt binnen de 12 en de 48 uur de eicel bevrucht door één van de miljoenen zaadcellen die de eicel bereikt heeft, je bevindt je dan al in week 3.

De kernen van de zaadcel en de eicel zullen samen voegen om daar mee de genetische inhoud met elkaar te vermengen. Hierna begint het meteen met zich te delen en begint het zijn tocht richting de baarmoeder.

 

Reacties zijn gesloten.