22 weken zwanger


Je bent alweer 22 weken zwanger en hoeft nog maar 18 weken tot de bevalling. Het gezicht van je baby begint zich te ontwikkelen. Je buik strekt zich uit en dat is zichtbaar door de striemen.

Je baby’s ontwikkeling

In week 22 is je baby ongeveer 27,5 centimeter en weegt het rond de 450 gram. 22 weken zwanger geworden foetusDe lippen, oogleden en wenkbrauwen worden steeds meer onderscheiden. De ogen zijn ontwikkeld, maar de irissen hebben nog geen pigment. Het baby’tje heeft nu lanugo op zijn lichaam en diepe rimpels over zijn gehele huid. De alvleesklier, welke belangrijke hormonen produceert, ontwikkelt zich verder. Tegen deze tijd heeft hij al duidelijk zijn aanwezigheid laten merken door bewegingen.

De veranderingen bij de vrouw

Vanaf week 22 kunnen er striemen zichtbaar zijn. Dit is hoort bij de groei van je baby en daarmee van je lichaam. Minstens de helft van de zwangere vrouwen ontwikkelen deze striemen tegen de tijd dat zij baren. Deze kleine stroken kunnen variëren van roze tot donkerbruin, afhankelijk van je huidskleur. Hoewel ze meestal verschijnen op je buik, kunnen de striemen ook op je billen, dijen, heupen en borsten verschijnen. Er is geen bewijs dat een bepaalde crème helpt deze striemen te voorkomen, maar je huid gehydrateerd houden kan helpen tegen eventuele jeuk.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.