23 weken zwanger


Nog maar 17 weken te gaan tot de dag van de bevalling, nu je bij 23 weken zwangerschap bent aangekomen. Je lichaam heeft al een last te ondergaan van de groei van je lichaam en die van de baby.

De baby’s ontwikkeling

Het gevoel van beweging  van de baby is in week 23 goed ontwikkeld.23 weken zwanger geworden foetus En nu dat het meer dan 27,5 centimeter lang is en iets meer dan 450 gram weegt, kun je in staat zijn om de baby te zien kronkelen. De bloedvaten in de longen ontwikkelen zich goed om zich voor te bereiden op de ademhaling. De geluiden die je baby hoort bereiden de baby voor op toetreding tot de  grote wereld.

De veranderingen bij de vrouw

Je zult in week 23 beginnen te merken dat je enkels en voeten een ​​beetje gaan zwellen, vooral aan het einde van de dag of tijdens de hitte van de zomer. Trage bloedsomloop in je benen kan leiden tot zwelling. Deze zwelling noemt men ook wel oedeem. Je lichaam zal zich ontdoen van het extra vocht na de bevalling, dat is waarom je vaak zult plassen en veel moet zweten voor een paar dagen na de bevalling.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.