24 weken zwanger


Je bent nu 24 weken zwanger en hebt nog 16 weken te gaan. Het derde en laatste trimester komt in zicht. Je baby’s lichaam ontwikkelt zich voornamelijk intern en zal verder uitvullen de komende tijd.

De ontwikkeling van je baby

In week 24 zal je baby ongeveer 590 gram wegen en ongeveer 30 centimeter lang zijn van hoofd tot voet.24 weken zwanger geworden foetus Dat maakt de baby vrij dun om dit moment, maar hij zal vanaf nu weer meer proportioneel gaan groeien en ook molliger worden. De hersenen groeien nu ook snel en zijn smaakpapillen blijven ontwikkelen. In de longen ontwikkelen zich vertakkingen vanaf de luchtwegen, alsmede cellen die surfactant produceren, een stof die zal helpen zijn luchtzakken op te blazen zodra hij de grote buitenwereld in gaat. De huid is nog dun en doorzichtig, maar dat zal snel veranderen.

De veranderingen bij de moeder

Nu in week 24 bevind de bovenkant van je baarmoeder zich boven je navel. Het heeft de grootte van een voetbal. En je kunt de baby nu voelen schoppen aan de buitenkant van je buik. Je kunt last hebben van rusteloze benen, die je het gevoel geven constant te moeten bewegen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.