27 weken zwanger


27 weken zwanger, nog 13 weken te gaan tot het einde van je bevalling. Je baby weegt bijna een kilo. Jouw kilo’s kunnen een zware last zijn op je lichaam en met name op je spieren en bloedvaten.

De veranderingen bij je baby 

Je baby weegt in week 27 bijna 900 gram en is ongeveer 36, 5 cm lang met haar benen gestrekt.27 weken zwanger geworden foetus De baby slaapt en is wakker op regelmatige tijdstippen, opent en sluit de ogen en zuigt misschien op de vingertjes. Met meer hersenweefsel ontwikkeld, zijn je baby’s hersenen nu zeer actief. Terwijl de longen nog niet volgroeid zijn, zouden ze in staat zijn perfect te functioneren.

De ontwikkeling bij de vrouw

Je lichaam maakt zich op voor het laatste trimester. Dit begin je te merken aan wat nieuwe symptomen. Behalve een pijnlijke rug, kan je merken dat je been spieren verkrampen zo nu en dan. Ze dragen extra gewicht en je groeiende baarmoeder zet druk op de aderen die bloed terug stromen van je benen naar je hart net als de zenuwen die leiden van je billen naar je benen. Helaas kunnen de krampen erger worden naarmate je zwangerschap vordert.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.