28 weken zwanger


Het derde trimester is aangebroken nu je in je 28 weken zwangerschap aankomt. Nog 12 weken te gaan tot je baby ter wereld komt. Je baby komt steeds meer tot leven in je buik, veel van zijn zintuigen werken al enigszins.

De ontwikkeling van je baby

Je baby weegt in week 29 ongeveer 1020 gram en is 37 centimeter van de bovenkant van het hoofd tot de onderkant van de voeten.28 weken zwanger geworden foetus De ogen kunnen nu knipperen en hebben nu wimpers. Nu het gezichtsvermogen ontwikkelt, kan het zijn dat de baby in staat is om het licht te zien dat door de huid naar binnen schijnt. In de laatste drie maanden zal de baby  ijzer opslaan in de lever, om als reserve te dienen na de geboorte.Ook ontwikkelen zich miljarden neuronen in de hersenen en komt er meer lichaamsvet bij als voorbereiding op het leven in de buitenwereld.

De veranderingen bij de moeder.

Dit trimester zul je ongeveer 5 kilo aankomen. Rond deze week, beginnen sommige vrouwen een onaangename gevoel in hun benen te voelen. Ook krijgen ze een onweerstaanbare drang om de benen te bewegen terwijl je probeert om te ontspannen of te slapen. Als dit gevoel  in ieder geval tijdelijk weg gaat wanneer je je beweegt, kan het zijn dat je Restless Legs Syndroom (RLS) hebt. RLS komt relatief vaak voor bij zwangere vrouwen. Neem contact op met je arts wanneer je denkt hier last van te hebben.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.