31 weken zwanger


Nu je 31 weken zwanger bent hoef je nog maar 9 weken te gaan. De baby kan nu alle onderdelen van zijn lichaam bewegen. Je mag blij zijn met de activiteiten van je baby, het zijn tekenen van gezondheid.

De ontwikkeling van je baby

In week 31 is je baby meer dan 40 centimeter lang.31 weken zwanger geworden foetus Hij weegt ongeveer 1,5 kilo. Het hoofd kan door het baby’tje nu van links naar rechts draaien. De armen, benen en het lichaam worden molliger nu vet zich onder zijn huid ophoopt. De baby beweegt waarschijnlijk veel.

De veranderingen bij de vrouw

Doordat de baby veel beweegt, kun je moeite hebben met slapen, omdat de baby schopt en beweegt. Dit is een teken dat je baby actief is en dus gezond.

Veel vrouwen voelen rond willekeurige samentrekkingen in de tweede helft van de zwangerschap. Deze samentrekkingen noemt men Braxton Hicks contracties. Bel onmiddellijk de verzorgende als je meer dan vier contracties in een uur hebt.

Rond week 31 kan er colostrum lekken vanuit je borsten. Als dat zo is, stop dan zoogcompressen in je beha om je kleding te beschermen. Als je huidige beha te strak is, zou je ook een voedingsbeha kunnen aanschaffen. Kies een voedingsbeha minstens een cupmaat groter dan je nu nodig hebt.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.