33 weken zwanger


Nog maar 7 weken tot de geboorte van je baby, nu je in week 33 zit. Behalve zijn schedel is het skelet nu sterk en hard. Omdat je lichaam steeds meer moet verduren en dit alleen maar meer word, is het vanaf nu aan nog beter op je eigen lichaam te letten. Beknellingen van bloedvaten en zenuwen door het sterk veranderd lichaam kunnen sneller voor komen vanaf 33 weken zwangerschap.

De ontwikkeling van je baby

Je baby weegt in week 33 iets meer dan 1800 gram en is ongeveer 42,5 centimeter lang.33 weken zwanger geworden foetus Hij verliest snel het gekreukelde aangezicht en zijn skelet is gehard. De schedel is nog niet een vast geheel, maar meer lossen stukken. Dit stelt de schedel in staat om te bewegen en enigszins te overlappen, waardoor het makkelijker is voor de baby door het geboortekanaal te gaan. De schedel groeit pas later geheel samen. Dit is zodat de hersenen kunnen groeien en ander weefsel uitbreidt tijdens de kindertijd.

De veranderingen bij de vrouw

Het vinden van een gemakkelijke positie om in te zitten en ​​slapen wordt steeds meer een uitdaging. Je kunt vanaf week 33 soms last hebben van pijn of gevoelloosheid in de vingers, polsen en handen. Net als veel andere weefsels in je lichaam, kan het weefsel in je pols vloeistof bevatten, die de druk in je carpale tunnel verhoogt. De zenuwen die door deze tunnel lopen worden hierdoor bekneld, wat zorgt voor deze klachten. Dit noemt men het Carpale Tunnel Syndroom.

Veel vrouwen voelen zich nog steeds sexy in week 33, en meestal hun partners ook. Het kan nodig zijn om enkele aanpassingen te maken, maar voor de meeste vrouwen is seks tijdens de zwangerschap prima tot aan het moment dat het water breekt.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.