34 weken zwanger


34 weken in verwachting, nog 6 weken te gaan. Vanaf deze week kunnen je zwangerschapsongemakken behoorlijk beperkend zijn. Hou vol, je bent er bijna.

De ontwikkeling van je baby

Je baby weegt nu ongeveer 2150 gram en ongeveer 45 centimeter lang.34 weken zwanger geworden foetus De vetlagen, die de lichaamstemperatuur zullen helpen zodra de baby geboren is, groeien gestaag, wat de baby wat voller maakt. De huid is nog gladder dan vorige weken. Het centrale zenuwstelsel en de longen zijn volledig aan het groeien. De meeste baby zijn tegen deze tijd met het hoofd omlaag gelegen.

Veranderingen bij de vrouw

Rond 34 weken zwangerschap heb je waarschijnlijk weer veel last van vermoeidheid. Al is deze lang niet zo erg als in het eerste trimester. Deze vermoeidheid komt door de de lichamelijke belasting waaronder je leeft. De rusteloze nachten door het vele plassen en het vinden van een comfortabele positie om te slapen hebben hier hun aandeel in.

Vanaf deze week is het tijd om rustiger aan te doen en energie te besparen voor de dag van de bevalling. Wanneer je lang zit of ligt kom dan niet te snel omhoog. Bloed kan zich in je voeten en benen ophopen, waardoor je je duizelig kunt voelen wanneer je te snel opstaat.

Als je last krijgt van jeukende rode bultjes of striemen op je buik,dijen en/of billen, kun je Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy afgekort PUPPP hebben. Het is onschadelijk en komt maar voor bij 1% van de vrouwen. Neem contact op met je verzorgende voor analyse en /of behandeling. Ook wanneer je last hebt van jeuk maar geen uitslag hebt. Het kan een leverprobleem zijn.

Als je nerveus bent vanwege vroeggeboorte, stel je dan gerust te weten dat baby’s geboren tussen 34 en 37 weken, die geen andere gezondheidsproblemen hebben, over het algemeen prima geboren zullen worden en leven.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.