35 weken zwanger


Nog 5 weken te gaan nu je de 35e week van je zwangerschap hebt bereikt. Je baby is nu bijna volledig ontwikkeld. Je baarmoeder neemt nu zoveel plaats in dat deze andere organen verdringt en je een moeilijke tijd kan geven.

De ontwikkeling van je baby

In week 35 is de baby ongeveer 2380 gram zwaar en 45 centimeter lang.35 weken zwanger geworden foetus De nieren zijn volledig ontwikkeld en de lever kan sommige afvalstoffen verwerken. De meeste van zijn lichamelijke ontwikkeling is nu voltooid en de komende weken zal de baby vooral ontwikkelen in zijn gewicht.

De veranderingen bij de vrouw

Je baarmoeder reikt nu tot onder je ribbenkast. Er is nu  meer baby dan vruchtwater in je baarmoeder. De groeiende baarmoeder verdringt andere organen. Dat is de reden waarom je nog vaker  moet plassen en last zult hebben van brandend maagzuur en andere buikklachten.
Een van de volgende weken, zal de verloskundige een vaginale en rectale cultuuronderzoek doen om te controleren op bacteriën genaamd Groep B streptokokken. Omdat 10 tot 30 procent van de zwangere vrouwen het hebben, maar het niet weten,  is het van vitaal belang om te worden gescreend.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.