37 weken zwanger


Je bent op tijd, nu je 37 weken in verwachting bent. Nog maar 3 weken tot je de zwangerschap hebt voltooid. Maar vergeet niet; vanaf nu kan een kind gezond en op tijd bevallen.

De ontwikkeling van je baby

Je baby weegt nu ongeveer 2850 gram en is ongeveer 47,5 centimeter.37 weken zwanger geworden foetus Veel baby’s hebben een volle haardos bij de geboorte, met lokken van 1 tot 3 cm lang.  De longen zijn nu volwassen genoeg om volledig zich aan te passen aan het leven buiten de baarmoeder.

De veranderingen bij de moeder

Braxton Hicks contracties kunnen in week 37 nog vaker en langer voor komen. Ook vaginale afscheiding zal vaker voorkomen. Als je rood getinte slijm in het toilet of in je ondergoed hebt, is de bevalling waarschijnlijk een paar dagen weg. Wanneer je meer bloed hebt, is het verstandig je verloskundige te bellen.
Zorg dat je in week 37 de resultaten van de Groep B streptokokken cultuur hebt. Zo kun je wanneer het resultaat nog niet in je ziekenhuisdossier of geboortecentrumkaart staat,  het bevallingspersoneel toch inlichten.

Comfortabel liggen om genoeg te slapen ‘s nachts blijft ook in week 37 een probleem. Doe het rustig aan overdag, dit kan je laatste kans zijn voorlopig.
Je kunt last hebben van intense dromen. Angst voor de bevalling en over het ouderschap komen regelmatig voor bij zwangerschappen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.