39 weken zwanger


Je bent er bijna, je bent in de voorlaatste week van je zwangerschap. Je hebt 39 weken van zwangerschap achter de rug en hoeft nog maar 1 week. Nu je baby klaar is voor de bevalling is het afwachten tot het zover is.

De ontwikkeling van je baby

In week 39 is de baby ongeveer 50 centimeter en weegt ongeveer 3170 gram.39 weken zwanger geworden foetus De baby blijft vet opbouwen om te helpen bij de controle van de lichaamstemperatuur na de geboorte. De buitenste lagen van zijn huid worden afstoten nu de nieuwe huid naar boven komt. De baby blijft wanneer het gezond is actief bewegen, dat is ook niet gek met dit nieuw ontwikkelde lichaampje.

De veranderingen bij de vrouw

Terwijl je wacht, is het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan de bewegingen van je baby. Wanneer de bewegingen opmerkelijk afnemen moet je contact op nemen met de verzorgende. Je baby moet tot de bevalling actief te blijven. Ook als je denkt dat je vliezen gebroken zijn moet je de verzorgende bellen. Vliezen die breken voor het begin van de bevalling komt voor bij ongeveer  8% van de zwangerschappen. Als je vliezen scheuren en weeën niet uit zichzelf beginnen, zul je worden opgewekt.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.