4 weken zwanger


Met de bevruchting achter de rug en de groei van de baby in de boeg ga je je 4 weken zwangerschap in. De baby heet nu nog een embryo en dit zal ongeveer duren tot week 8 tot 10 van de zwangerschap. In totaal hoef je nu nog maar 36 weken zwangerschap, er vanuit gaande dat je in week 40 bevalt.

De ontwikkeling van je baby

Week 4 markeert het begin van de embryonale periode. Vanaf nu tot 10 weken, zullen de organen van je baby beginnen te ontwikkelen en sommigen zullen zelfs functioneren. Op dit moment is het embryo op zijn kwetsbaars, het is net ingetrokken in de baarmoeder en is nog niet genoeg ontwikkeld om een goed afweersysteem te hebben. Het is nu ter grootte van een speldenkopje.4 weken zwanger  ge worden door innesteling

De cellen van de placenta zullen nu tunneltjes graven in het baarmoederslijmvlies zodat het bloed kan stromen. Hierdoor kan de ontwikkelde placenta voedingsstoffen en zuurstof aan de groeiende baby leveren wanneer het begint te werken aan het ​​einde van deze week.
De vruchtzak, waarin je baby zal huisvesten, het vruchtwater, wat haar zal beschermen als ze groeit, en de dooierzak, die je baby’s rode bloedcellen produceert en helpt voedingsstoffen te leveren naar de baby totdat de placenta heeft ontwikkeld en is bereid deze taak over te nemen, zijn al aanwezig..

De veranderingen bij de vrouw

Op dit moment kun je een intuïtief gevoel hebben dat er iets is aan de hand is. Zoals een vreemde smaak in je mond, of je borsten kunnen een beetje vreemd aanvoelen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.