40 weken zwanger


Gefeliciteerd, je bent 40 weken zwanger. Deze week ga je hoogstwaarschijnlijk bevallen van je mooie baby. Probeer er zoveel mogelijk van te genieten, ondanks dat je er lichamelijk nu wel door zult zitten. Het moment komt waarom je zwanger bent geworden.

De ontwikkeling van je baby

De baby zal ongeveer 3400 gram wegen in week 40 en is ongeveer 50 centimeter lang.40 weken zwanger geworden foetus De baby is nu volledig ontwikkeld, van hoofd tot voeten is hij klaar voor de grote buitenwereld. De teelballen zijn ondertussen ook in het scrotum gedaald. De vingernagels zijn gegroeid en de huid is soepel. Het vernix caseosa is nu grotendeels weer weg, behalve in de huidplooien en lichaamsholtes. Het heeft waarschijnlijk nog wat vocht in de longen, maar dit zal na de geboorte opgenomen worden. De baby zal zeer binnenkort geboren worden en al huilend op je borst liggen.

De veranderingen bij de vrouw

De baby zal in deze week zover als mogelijk gedaald zijn en je zult moeite hebben met lopen en comfortabel liggen en slapen. Maar dat is ook niet gek, je zult snel bevallen van je mooie baby.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.