7 weken zwanger


De 7 weken zwangerschap is aangebroken, nog maar 33 weken zwangerschap. Een aantal organen beginnen al te functioneren, en daarmee helpt het al mee aan zijn eigen leven. De eerste contouren van het gezicht komen al naar buiten.

De ontwikkeling van je baby

In week 7 ontwikkelen zich er handen en voeten ​​uit de armen en benen. Al lijken ze meer op peddels op dit punt dan op de kleine mollige handjes die bij de geboorte zich om je vingers grijpen. Je baby is nog steeds een embryo en heeft iets van een kleine staart, dat een uitbreiding van het stuitje is. 7 weken zwanger geworden embryoDeze verdwijnt binnen enkele weken. Je baby is verdubbeld in omvang sinds vorige week en is nu een centimeter lang. De baby’s oogleden bedekken gedeeltelijk de oogjes, die al enige kleur hebben. Het heeft ook al het puntje van de neus en kleine adertjes onder de dunne huid. Beide hersenhelften van je baby groeien en de lever laat rode bloedcellen los tot haar beenmerg zich vormt en deze rol over neemt. Een lus in de baby’s darmen vormt zich in de navelstreng, welk nu zijn eigen bloedvaten heeft om zuurstof en voedingsstoffen te vervoeren van en naar de embryo

De veranderingen bij de vrouw

Je baarmoeder is in omvang verdubbeld in de afgelopen vijf weken. Eten kan aanvoelen als een heel karwei,  met zelfs ochtendmisselijkheid, die inmiddels al aanwezig kan zijn.
Het kan zijn dat je meer dan normaal  moet plassen. Dit komt mede door het toenemende bloedvolume en het extra vocht dat wordt verwerkt door je nieren. Ook doordat je baarmoeder groeit, zal de druk op je blaas toenemen, wat zorgt voor een sneller behoefte aan plassen.

De zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.