Arbeidsplanning

Veel vrouwen werken voor dat ze zwanger worden. Omdat je gedurende minimaal 16 weken zwangerschapsverlof hebt, is het goed om deze tijd goed gepland te hebben. Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever is het goed om samen het een en ander te regelen. Je inkomen is belangrijk zowel tijdens als na je zwangerschap. Zorg dat dit goed geregeld is. Wij van zwanger en nu .nl helpen je hierbij. Onderstaande lijst geeft aan waar je op z’n minst rekening mee moet houden.

 

Waar moet je rekening mee houden bij arbeidsplanning?

  • Wanneer je zwangerschapsverlof neemt

Voor je eigen planning en die van je werkgever is het goed om te weten wanneer je je zwangerschapsverlof opneemt. Zo kunnen jullie samen zorgen dat vanaf die tijd alles geregeld is, zodat het bedrijf niet teveel last heeft van je afwezigheid.

  • Staat je werkgever meer zwangerschapsverlof toe

Misschien wil je wel langer zwangerschapsverlof, is de werkgever hier bereid over te praten? Aangezien je geen uitkering meer krijgt, is het van belang dit met je werkgever te regelen. Misschien heb je recht op langer zwangerschapsverlof bij je werkgever of kun je nog vakantiedagen opnemen.

  • Werken na je zwangerschapsverlof

Ga je na je zwangerschapsverlof nog even veel werken? Of wil je part time gaan werken. Ook dit moet met de werkgever besproken zijn, om alles goed te laten verlopen. Misschien kun je voor langere tijd thuis werken, zodat je je baby en werk kunt combinerenZwanger en werken

  • Wie gaat je taken overnemen?

Zijn er mensen binnen het bedrijf die jou taken over kunnen nemen of moet er misschien iemand ingehuurd worden? Wanneer heb je die persoon alles uitgelegd en verantwoordelijkheden overgedragen?

  • Inkomen

Hoe is je inkomen geregeld tijdens je zwangerschap, weet je hoe je zwangerschapsuitkering moet aanvragen. Hoeveel wordt dit en kun je hier van leven. Wat is je inkomen na je zwangerschapsverlof, ga je minder werken en kom je hiervan rond?

Een inkomen is belangrijk en al helemaal nu je gezin groter gaat worden. Daarom is het goed om de relatie met je werkgever goed te houden. Met een goede arbeidsplanning voorkom je stress en loopt alles soepel. Je krijgt ook een goede kijk op hoe je inkomen verzekerd is tijdens het zwangerschapsverlof en de tijd hierna.

Reacties zijn gesloten.