De geslachtsgemeenschap


Geslachtsgemeenschap

Geslachtsgemeenschap ofwel seks,is het, in stijve toestand, inbrengen en stoten van de penis van een man in de vagina van een vrouw met het oog op seksueel genot of voortplanting. Onder geslachtsgemeenschap valt ook anale seks, orale seks, seksuele penetratie door de vingers en seksuele penetratie door het gebruik van hulpmiddelen. Zelf bevrediging valt hier niet onder, omdat er geen sprake  is van een gemeenschap.

 

Het doel van geslachtsgemeenschap

Geslachtsgemeenschap heeft twee functies; genot en voortplanting, welke beide grotendeels het zelfde plaatsvinden

Bij genot is het bij beide het gevoel dat ervaren word tijdens de seks dat het doel is. Dit kunnen gevoelens zijn van verlangen, romantiek, intimiteit of andere lichamelijke of geestelijke gevoelens zoals een orgasme.

Wanneer je je wilt voortplanten tijdens de seks, is er vaak naast het gevoel van genot ook het doel om zwanger te raken. Je wil nageslacht creëren. Hierbij moet de man bij het klaar komen zijn penis in de vagina houden en het sperma en de daarin bevindende spermacellen in de vagina spuiten. Deze spermacellen zullen uit eindelijk een eicel bevruchten welke uitgroeit tot een baby.Geslachtsgemeenschap

Hoe werkt geslachtsgemeenschap?

Geslachtsgemeenschap heeft bij iedereen, op elk moment een ander “ritueel”. Vooraf gaande aan geslachtsgemeenschap vind er meestal al een gevoel van opgewondenheid plaats. Voor men overgaat tot geslachtsgemeenschap is er vaak voorspel, die als een soort warming up werkt om het lichaam in de juiste toestand te krijgen. Wanneer de man de vrouw uiteindelijk penetreert, zal over het algemeen de man zijn penis gedeeltelijk in en uit de vagina halen. Hierbij ontstaat zowel bij de man en de vrouw frictie welke een lichamelijk en geestelijke extase te weeg brengt. Na een bepaalde tijdsduur komt de man, en ook de vrouw(al hoeft dit niet tegelijk), klaar. Hierbij zal de man zijn penis in de vagina houden(bij voortplanting) en zijn sperma in de vagina los laten. Wanneer men niet wil voortplanten zal de man de penis uit de vagina halen, of een andere anti-conceptie toepassen zoals het dragen van een condoom. Wanneer de seks klaar is zal er soms ook nog naspel plaats vinden.

Zwangerschapstour gaat hier verder

Reacties zijn gesloten.