Gezinsplanning

Nu je zwanger wilt worden is het onvermijdelijk dat je een gezin gaat creëren. Of misschien heb je al een gezin en ga je die uitbreiden. Ook dit kan gepland worden. Het is namelijk goed om te weten of deze gezinsuitbreiding momenteel wel kan. Wij van zwanger en nu .nl zullen je aangeven waar je in elk geval rekening mee moet houden.

 

Waar moet je in elk geval rekening mee houden?

  • Tijdsindeling

Hoe ga je na je bevalling om met de tijd die je kwijt bent aan de verzorging van je baby en je gezin. Vooral als je al een of meerdere kinderen hebt gaat het nu alleen maar drukker worden. Heb je überhaupt wel tijd om een kind te onderhouden. Misschien moet je een andere bezigheid laten vallen.

  • Gezinsacceptatie

Dit is misschien wel een van de meest genegeerde onderdelen tijdens de planning.Word een nieuw gezinslid wel geaccepteerd en ondersteund door de rest van het gezin? Dat je partner het accepteert, lijkt voor de hand liggend, maar weet wel zeker of deze er volledig mee instemt. Ook de andere kinderen in het gezin zouden er iets over te zeggen moeten hebben, het belast hun ten slotte ook. Jonge kinderen zullen niet snel problemen veroorzaken, maar vooral als je al meerdere kinderen hebt of kinderen van latere leeftijd kunnen er wel eens acceptatieproblemen opleveren. Dit is belangrijk om rekening mee te houden, zodat het gezin niet ontwricht wordt.Gezinsplanning zwanger

  • Gezinsaanpassingen

Als er een gezinslid bij komt zal iedereen in het gezin een steentje bij moeten dragen in de huishouding. Vooral als de kinderen al wat ouder zijn. Het is goed om van te voren al te regelen wie wat extra gaat doen, om alles goed te laten voorlopen. Ook met meerdere kinderen op een slaapkamer kan voor het eerst voorkomen bij een volgend kind. Maar denk bijvoorbeeld ook aan dat de kinderen in het gezin al gaan wennen aan bijvoorbeeld minder lang douchen, speelgoed delen, en minder plaats hebben. Dit maakt het voor de kinderen minder moeilijk wanneer ze al voorbereid zijn.

 

Reacties zijn gesloten.