Huisvestingsplanning

Is je huis klaar voor de komst van een baby? Normaal woonde je met een of twee personen in een huis. Nu worden dat er drie, en dat is toch wat minder plaats voor iedereen. Daarom is het goed voor dat je zwanger gaat worden, goed te kijken naar de huisvesting, met de zwangerschap op komst. Wij van zwanger en nu .nl helpen je daarbij.

Waar je rekening mee moet houden

  • Genoeg plaats

Is er genoeg plaats in de huidige huisvesting? Nu er een baby’tje aan komt moet er een kinderkamer komen, maar dat gaat niet als er geen kamer beschikbaar is. Maar houd ook rekening met dat jij en je partner minder plaats overhouden om in te leven. Je moet je hierbij voorstellen dat je voorlopig zult blijven wonen in de misschien beperkte levensruimte.

  • Toestemming

Wanneer je huurt, is het goed om bij je verhuurder na te gaan of het wel is toegestaan met een persoon meer te gaan wonen. Misschien moeten er afspraken worden gemaakt over op welk tijdstip jullie alsnog gaan verhuizen.

  • Kinderkamer

Je baby heeft nu zijn eigen huisvesting nodig, de babykamer. Heb je al een idee hoe het eruit gaat zien? Weet je al wie de kamer komt inrichten en wat het gaat kosten. Dit is ook voor de financiële planning.

 

Reacties zijn gesloten.