Relatieplanning

Als je zwanger bent heb je door vermoeidheid of door de drukte geen tijd meer voor vrienden of kennissen. Je hebt de relatie met je vrienden en kennissen jarenlang opgebouwd en het zou zonde zijn als deze verloren gaan. Daarom is het belangrijk voor je zwanger gaat worden je relaties te plannen.

 

 

Wat kun je doen om je relaties te plannen?

  • Je partner

Als partner zul je begrepen hebben dat de zwangere vrouw meer aandacht nodig heeft en krijgt, maar dat hoort erbij. Dit wil niet zeggen dat de relatie met je partner maar moet verwateren. De zwangerschap is een onderneming voor beide en de partner zal dan van de zwangerschap ook niet veel missen. Maar de partner als persoon heeft ook aandacht nodig, dit kun je inplannen. Zodat buiten de zwangerschap om de relatie goed blijft.

  • Plan je relaties in

Je kunt je relaties in je zwangerschap plannen, maak ze onderdeel van het proces. Wanneer je bijvoorbeeld een kinderkamer wil inrichten, roep je vrienden en vriendinnen op om mee te helpen kiezen en zoeken. Zo hou je contact met je vrienden en worden ze ook nog onderdeel van de zwangerschap.Zwanger en relaties

  • Plan datums in

Wanneer het mogelijk is kun je alvast wat datums inplannen wanneer je relaties langs komen om even bij te praten. Maak het niet te druk, want je hebt je rust nodig vooral in de laatste weken. Je kunt ook een bepaalde dag kiezen waarop je vrienden, familie en kennissen langskomen.

  • Werkgever

Door een deugdelijke arbeidsplanning houd je de relatie met je werkgever goed. Je werkrelatie is een belangrijke in je leven, ook na de bevalling. Zorg dat dit goed geregeld is.

Nu je ongeveer weet wat je aan relatieplanning kunt doen kun je verder met het plannen van je zwangerschap.

Reacties zijn gesloten.