Seks en zwanger worden

Seks en zwangerschap hebben een onlosmakelijk verband met elkaar. Seks is de natuurlijke oorzaak van zwangerschap. Zwangerennu.nl leert je op deze pagina alle ins en outs van seks om zwanger te worden.Voor tips om zwanger te worden ga dan naar deze pagina.

 

Seks om zwanger te worden

Het is voor de meeste mensen geen verassing dat seks nodig is om zwanger te raken, buiten kunstmatige inseminatie om natuurlijk.

Seks halverwege de menstruatiecyclus geeft het meeste kans op zwangerschap omdat dan de eisprong gebeurt. Het is dan wel belangrijk om je cyclus te kennen om seks te hebben op het meest vruchtbare moment.

Aanwijzingen dat bepaalde standjes zwanger worden bevorderen zijn er niet. Wel zijn er bepaalde posities die zwanger worden moeilijker maken.Seks om zwanger te worden Dit zijn bijvoorbeeld zitten of staan tijdens de seks, door de zwaartekracht kan het sperma uit de baarmoeder en vagina lopen. In heel uitzonderlijke gevallen waarbij de baarmoeder van de vrouw zich op een afwijkende plaats of positie begeeft maken bepaalde standjes het moeilijker. Ook het fabeltje dat de vrouw met de benen omhoog moet liggen tijdens of na de seks is een misvatting. De baarmoeder veranderd namelijk niet van positie wanneer de benen omhoog zijn, dit heeft dus geen enkele toegevoegde waard. Wel is het verstandig om even(10 minuten) te blijven liggen, zodat het zaad zich naar de baarmoeder kan begeven. Het standjes vraagstuk is dan ook een kwestie van zwaartekracht die zorgt dat de sperma niet uit de vagina vloeit. Niet meer niet minder.

Statistisch gezien zou meer seks ook moeten leiden tot meer kans op zwanger worden. Want meer seks is meer sperma in de baarmoeder en dus meer kans dat er een zaadje de eicel kan bevruchten. Er zijn echter geen medische aanwijzingen die kunnen onderbouwen dat elke dag seks of meerdere keren seks op een dag leiden tot een grotere kans op zwangerschap. Het advies is wel om regelmatig seks te hebben. Sperma kan tot drie dagen overleven. Regelmatige seks, om de dag, ook buiten de ovulatie, zorgt er dus voor dat er constant genoeg sperma aanwezig is om zwanger te worden. Zwanger worden is wat dat betreft eigenlijk een kwestie van toeval en geluk hebben.

Probeer ook te genieten van de seks en niet gestrest te zijn. Stress schijnt volgens sommige wetenschappers een enorme killer te zijn wat betreft zwanger worden. Dus buiten dat je niet gestrest bent helpt het ook als je als vrouw zijnde een orgasme bereikt, want er is niets zo stress-verlichtend als een orgasme.Ook de man mag volledig gestimuleerd worden tijdens de seks, onderzoek heeft uitgewezen dat goed gestimuleerde mannen tot 50% meer sperma kunnen ejaculeren. Ondanks dat sommige onderzoekers denken dat orale seks de zwangerschap niet bevorderd vanwege het speeksel dat de PH-waarde veranderd, zou orale seks wat betreft stimulatie wel een goed middel zijn om de zwangerschap te bevorderen.

Reacties zijn gesloten.