Seks na de zwangerschap

Seks na de zwangerschap

Seks na de zwangerschap moet ook zeker besproken en uitgelegd worden. Helaas denken veel mannen, dat als de vrouw terug komt van de bevalling, dat seks meteen weer hervat kan worden. Dit is niet altijd het geval. Natuurlijk is het bij elke vrouw en situatie anders, maar het onderstaande is toch belangrijk om te lezen.

De bevalling kan een vrij traumatische proces voor een vrouw zijn. De weefsels in de vagina zijn onvermijdelijk gespannen, gekneusd of gescheurd en het duurt een aantal weken voor deze zijn genezen. Bovendien gaat een bevalling met veel hormonale veranderingen. Als gevolg hiervan,  voelen weinig vrouwen zich sexy de komende tijden. Daarom is het voornamelijk voor de man goed om te weten dat seks na de bevalling nog wel eens op zich kan laten wachten.

Sommige vrouwen kunnen na een week of drie zich al klaar voelen voor het oppakken van seksuele activiteit. Andere vrouwen voelen zich pas weer klaar na zes weken of later. Onthoud dat bevalling een zware klus is geestelijk maar ook zeker lichamelijk. Het is belangrijk dat de vrouw volledig herstel is en er klaar voor is.

Reacties zijn gesloten.