Tijdsplanning

Tijdsplanning is nodig om een goed overzicht te krijgen van wanneer wat gaat gebeuren tijdens je 40 weken zwangerschap. Het geeft je ook een leidraad, aan de hand waarvan je je kunt volgen of je op tijd bent met dingen te regelen. Verder helpt het om af te tellen richting de bevalling en je geestelijk hierop voor te bereiden.

 

 

Wat moet er in de tijdsplanning staan?

  • Overige planning

In je tijdsplanning is het ook belangrijk om je overige planningen in te voegen. Bijvoorbeeld de arbeidsplanning of planning voor speciale behoefte. Wanneer ga je met zwangerschapsverlof of wanneer begin je aan de verbouwing van de kinderkamer? De tijdsplanning heeft dan ook een overkoepelend karakter.

  • Onderzoeken

Wanneer heb je een echo? Denk bijvoorbeeld aan je 20 weken zwanger echo,  of aan je een vruchtwaterpunctie. Onderzoeken zijn belangrijk voor de voortgang en gezondheid van je baby. Het is dus belangrijk de onderzoeken goed en duidelijk in te plannen.

  • Geboorteplanning

Wanneer ga je je geboorteplan maken? Het geboorteplan is het plan voor tijdens je bevalling. Ook dit plan moet op tijd af zijn, zodat je volledig ontspannen en zonder zorgen kunt bevallen.

Reacties zijn gesloten.